• DIY prosjekt

  Jeg har lenge vært på leit etter noen fine og stilrene bilder til å pynte rommet mitt med. Slike bilder kan koster mye penger og siden jeg er så kreativ av meg tenkte jeg det var like greit å lage noen selv. Da fikk jeg også bilder som jeg selv har valgt og som jeg synes passer fint her. 

   

  Det du trenger: 

  * Pizzaeske

  * Printer eller om ikke du har, penn eller blyant

  * Skalpell/ tapetkniv

  * Bilderamme

  * Maling i den fargen du skulle ønske eller spray om du vil det

  * Malesvamp/ går nok med vanlig svamp også

   

  Det første man gjør er å finne noen bilder på nettet man gjerne vil bruke for eksempel dette, siden jeg ville ha en hjort.   eller dette verdenskartet som jeg også holder på å lage.

  Så printer man dette ut, eller tegner over på et ark eller direkte på papp som man senere skal lage sjablong av. Jeg var lur og brukte heller en pizzaeske som jeg hadde liggende i pappen. De er nemlig perfekt til å lage sjablonger av når det kommer til tykkelse på pappen.   Om du har en skalpell bruk den siden den blir lettere å skjære med, men om ikke bruk en vanlig tapetkniv til å skjære ut delene som skal bort.   Når du har skjært ut alle delene legger du sjablongen over et ark som du skal ha inn i rammen. Så sprayer du over eller tapper forsiktig med svampen, til alt er dekket.   Jeg valgte å bruke svamp og maling, siden det var det jeg hadde hjemme, men det er sikkert enda enklere å bruke spray. 

  La det tørke litt, så tar du av pappen og lar det tørke helt. 

  Voilà! Nå kan du ramme inn kunsten din og henge den på veggen!  Det ble ikke så bra den første gangen jeg brukte sjablongen så denne skal henge i stuen våres. Den andre gangen derimot ble enda finere så den skal henges på rommet. 

   

  Ble du inspirert til å lage egne bilder? 

   

  the perfect nude

  Jeg har lenge vært ute etter den perfekte nude fargen til leppene mine, noe som ikke var særlig enkelt. Den perfekte fargen skal være så naturlig så mulig samtidig som den skal være synlig. Siden jeg er en fattig student har jeg ikke råd til å kjøpe noe leppestifter fra Mac, som helt sikkert har flere av sånne fine farger. 

  Den leppestiften jeg kjøpte var overraskende billig og ikke minst veldig fin på, selv om jeg kunne ønske den var matt. Leppestiften jeg har kjøpt er fra Viva la Diva - 53 Nude Beige og er absolutt helt nydelig.

   
  Hadde jeg hatt råd ville jeg sikkert kjøpt en leppestift i matt fra Mac som hadde vært enda finere, men denne er faktisk finere enn forventet og jeg er virkelig fornøyd med at jeg klarte å finne en leppestift til en så billig penge. 

   

  Har du en leppestift du er avhengig av? 

  Hva synes du om nude farger? 

  Stedet du må oppleve når du er i Bergen

  Jeg har vært der mange ganger før men utsikten slår meg hver gang jeg er der oppe, hva er det snakk om? Jo! Et av de syv fjellene som ligger rundt Bergen. Stoltzekleiven. 

  De som har før vært i Bergen vet at Fløyen er det mest kjente fjellet, med flest turister og utsikt over hele byen, men det folk ikke vet er at fra toppen av Stoltzen ser man alt fra Bergen sentrum til Askøy og utover mot Knarvik, utsikten tar pusten fra deg. Men det eneste som er negativt er at du som turist ikke kan ta banen opp, for det er nemlig ingen bane opp! Man må slite seg opp alle trappene, noe som for enkelte kan være for tungt. 

  Jeg har fetteren min på besøk fra Polen, så jeg måtte jo ta han med der, vi ble sittende oppe i en halv time fordi han ikke ville gå derfra. Måtte selvfølgelig ta en photoshoot av han på toppen, så endte opp med rundt 20 bilder fra alle kanter. 

  Han hadde nesten lyst å flytte til Bergen bare for å gå på fjellet! HAHA 

  Så til dere som ikke har vært her oppe før, det er slitsomt å komme seg opp, men det er absolutt verdt det! 

   

  Har du vært på Stoltzen før? Skal du til Bergen i nærmeste fremtid? 

   

  Kabeltrommel som bord

  Nå er endelig rommet mitt ferdig og jeg er storfornøyd! Trommelen er ferdigmalt og er nå byttet med IKEA bordet jeg hadde. Nå ser det helt perfekt ut, bortsett fra sengen som ikke passer helt inn lengre, så den må byttes ut.   Her er hva jeg har gjort med trommelen. Det var nå ikke så mye jobb, men fint resultat ble det. 

  Har alltid ønsket meg en sånn så nå er jeg fornøyd. 

   

  I går fant jeg ut at jeg skal ha matte tentamen på mandag så helgen går egentlig i øving til den. 

   

  Liker du shabby chic stil? 

  Ha en fin helg! <3

   

  Litt fantasi må til

  Jeg har jo solgt det gamle speilet mitt, og hadde gått i gang med det nye. Jeg har en veldig god fantasi, så jeg så for meg hvordan det skulle bli fra begynnelsen av. Jeg hadde jo fått gamle kommoden til broren min som jeg fjernet 2  nederste skuffer fra, pusset og malte.  Denne skulle stå under speilet, men da var det å fikse ett speil, og samme dagen da jeg dro til bosset og gikk inn i brukthallen, var jeg utrolig heldig som fant det fine speilet med engang. Det måtte bare pusses og males så var det klart!

  (kjører stil med sokker opp til knærne)  Se hvor fint det ble! Jeg er STORFORNØYD! Jeg har faktisk lyst til å gjøre flere sånne prosjekter og selge dem til noen som setter pris på arbeidet mitt!

   

  Hva syns du? 

  Serie helg

  På Torsdag ble jeg anbefalt en serie som tydligvis var veldig spennende og verdt å se. Serien heter 'Orange is the new black' og handler om et kvinnefengsel. Meg og min kjære begynte å se den på torsdag og i dag ble vi ferdig med første sesongen, så nå må vi vente til neste sesong kommer ut. Det er kjempe deilig å endelig kunne se noe som både meg og han syns er spennende, istedenfor at han skal sitte foran tven mens jeg sitter foran pcenog ser på noe annet fordi jeg ikke liker det han ser på og han liker ikke de teite jenteseriene jeg ser på. 

   

  'Orange is the new black' handler om en kvinne (Piper) som var lesbisk i fortiden sin. Kvinnen hun var sammen med var narkotikaselger og fikk henne i fengsel 10 år etter de gikk fra hverandre. Men det som er greien er at hovedpersonen er forlovet med en mann når hun kommer i fengsel, så møter hun gamle kjærligheten sin (Alex) og så skjer det noe mellom dem. 

  For å vite mer om serien anbefaler jeg å se denne! Det er litt spennende å se hvordan livet i et fengsel er og bli kjent med veldig mange forskjellige folk.

  Sesong 2 begynner 6. Juni !

   

  Har du hørt om serien? 

  Hvis du har sett denne, hva syns du? 

   

   

  #serie #orangeisthenewblack #fengsel #kvinner #avhengig

  Beauty and the geek

  Jeg ser på veldig mange serier for tiden, men det er så kjedelig å ikke ha noe å se på mens jeg venter på at de nye episodene skal komme ut. Jeg måtte da finne meg en ny serie jeg kan se på, og da ble det beauty and the geek, som er en kjempegøy serie! Denne serien handler om 10 geeks og 10 utrolig pene jenter som skal da lære seg å leve med hverandre og forandre meningen sin om andre mennesker. De blir da paret og får forskjellige konkurranser, noe som gjør serien kjempemorsom! For dem som ikke har sett serien før anbefaler jeg å se den, bare for å forbedre humøret!

   

   

  Anbefaler på det sterkeste å se denne serien! 

   

   

  Har du sett Beauty and the geek før? 

  Er det en annen gøy serie du anbefaler? 
  Tips - hjemmelaget hudorm fjerner

  Hudormer er ikke noefint å ha og alle har lyst å fjerne dem, hvis man får dem!

  Her har jeg et tips til dere som ikke har lyst til å bruke masse penger på hudorm plaster og lignende!

  Det er like lett å bare lage en av tingene man allerede har hjemme!

   

  Det du trenger er: 

  - Melk

  - Gelatinpulver

  - En teskje  bland 1ts melk og 1ts gelatinpulver sammen  ta blandingen i mikrobølgeovnen i 10 sek på 750W  så tar du blandingen på og venter til den tørker  Når det er tørt, tar du det av og vasker vekk rester! 

   

  Så har du fin og ren hud! 

  Håper dette var til hjelp!

   

   

  #tips #renhud #hud #ren #hudormer #fjerner

  Babyhud hender

  Jeg har fortsatt ikke PC så jeg lånte mamma sin bare for å skrive et innlegg til dere! 

   

  Vil dere ha babyhud myke hender? Alle vil vel ha det! Jeg er ikke særlig glad i å ha tørre og sprukne hender selv om det er oftere og oftere jeg har det nå om vinteren. 

   

  Du trenger: 

  1 ts sukker

  Olivenolje

   

  Steg 1:

  Ta sukkeret og oljen på hendene og smør det skikkelig inn. Det kan bli litt vondt siden sukkeret skrubber!


  Steg 2: 

  Vask hendene dine

  Steg 3: For at hendene dine skal bli skikkelig myke, må du ta håndkrem på, og la det tørke! 

  Så har du babyhud hender!

   

     Hailey topp // Bikbok

   

  PATTY 

   

   

  #tips #myke #hender #bikbok #blomster #topp

     IKEA - smart oppbevaring

  I går var meg og mamma på IKEA for å se på noe julepynt men vi kjøpte mange andre ting enn julepynt! Vi har bestemt oss for å ha sølv jul i år, så det blir juletre med bare sølv pynt på og sølv-hvit farget pynt til resten! 

  Anyways! Jeg kjøpte meg en oppbevaringsboks til å ha opp på hyllen under speilet mitt!

   

  sånn ser de ut på IKEA sin side, men her får dere se før og etter bilder, hvordan det ser ut hos meg!

  Denne er utrolig praktisk å ha! Man slipper all rotet i skuffene eller hvor du vil ha denne!

  Anbefaler å kjøpe en sånn, hvis du er sånn som meg som ikke er flink til å holde det fint og rent rundt omkring!

  Denne koster bare 129 kr!!

   

   

  Har du en lignende oppbevaringsboks? 

  Er du like rotete som meg? 

  Kviser? Fet hud? Tørre negler? - Få det bort! Spis dette!

  Det er utrolig mange som ikke tolker tegnene som kroppen gir oss riktig. Ting som kviser, tørre negler eller munnsår er et tegn på mangel av noe, og ikke bare ting som alle har. 

   

  Tørre negler som sprekker?
  Kroppen din mangler: Jern, sink og essensielle fettsyrer

  Spis mer: Kjøtt, belgfrukter og fisk!

   

  Tørre og såre øyne?  Kroppen din mangler: Vitamin A og essensielle fettsyrer

  Spis mer: Meieriprodukter, grønn-, gul- og oransje frukt og grønnsaker

   

  Tørre lepper og sprekker i munnvikene?
  Kroppen din mangler: Vitamin B2

  Spis mer: Meieriprodukter og kjøtt

   

  Munnsår og hvite blemmer i munnen?

     Kroppen din mangler: Jern, Vitamin B12, B6 og folsyre

  Spis mer: Kjøtt, belgfrukter, meieriprodukter og grønne grønnsaker

   

  Rødflammet hud i ansiktet, fet hud?

   

  Kroppen din mangler: Vitamin B2 og B6, sink, essensielle fettsyrer

  Spis mer: Meieriprodukter, kjøtt, fisk, hvitt kjøtt og sjømat

   

  Håravfall eller hår som vokser sakte?

   

   

  Kroppen din mangler: Jern og sink

  Spis mer: Kjøtt, belgfrukter, meieriprodukter og skalldyr

   

   

  Håper dere har lært dere noe! Det har iallefall jeg! 

  Jeg skal nok prøve å skjerpe meg og forandre kostholdet mitt litt!


  Matte negler
  Sånne negler er skikkelig inn for tiden.. men vil DU vite den lette måten å lage sånne negler på? 

  Jo! Varm damp er det som gjør de matte!

   

  Hvir du lakker to og to negler for hver gang og tar dem over kokende vann så får du matte negler!!

  Så lett er det! Jeg ble ikke særlig fornøyd med mine negler etter at jeg hadde gjort det fordi rødfargen ble mye mørkere, og ikke sånn som jeg hadde planlagt, så jeg fjernet dem igjen. 

   

  Håper dere har lyst å prøve dette og se hvor enkelt det egentlig er!

  Har du prøvd dette før?

   

   

  Enkel og kul DIY!


  Jeg tenker å dele en skikkelig enkel men stilig DoItYourself med dere!

   

  Det du trenger er:
  Begge tingene kan dere få tak i på Panduro :)

   

  1. Først måler du hvor brei håndleddet ditt er, og hvor stor armbåndet skal bli, så kutter du så mye av kjedet.

  2. Så fletter du tråen gjennom rundingene på kjedet, egentlig kan du flette det hvordan du bare ønsker deg det. 

  3. Til slutt knyter du bare begge endene på tråen rundt håndleddet så er armbåndet.

  Resultatet:  Veldig enkelt og ganske stilig! De knalle fargene er jo ganske inn nå så det var skikkelig kult, syns jeg! 

   

  Håper dere vil prøve det ut selv! 

  Patty<3

  Stikkord:

  Sjokoladefondant oppskrift

  I dag har jeg fri fra skolen og siden mamma maste sånn i går så lagde jeg sjokoladefondant som ble ganske grei.. kanksje lit for søtt for meg.

   

  SJOKOLADEFONDANT

   

  Du treger: 

  • 250 g smør
  • 250 g hakket kokesjokolade
  • 150 g sukker
  • 4 egg 
  • 4 eggeplommer
  • 50 g hvetemel

   

  Slik gjør du:

  1. Smelt smøret og ta av varmen.

  Ha sjokolade og sukker i smøret og la det smelte sammen før du rører

   

  2. Rør så inn eggene og eggeplommene og fortsett å røre mens du sikter i hvetemelet.

  3. Fyll små godt smurte metallformer og la dem bli helt kalde i kjøleskapet før de stekes på 175 'C i 8-10 minutter. Husk å følge nøye med, de er ferdige når toppen stivner.

  4. Ka kakene kjøle seg ned i formene i 5 min. før du hvelver dem rett på tallerkenen og serverer med vispet krem eller vaniljeis.

  Resultatet! Nam Nam

   

  Håper noen av dere fikk lyst på noe søtt nå :D og da anbfaler jeg denne!
  Stikkord:
  hits