• 30 dager uten godteri

  ...og flere skal det bli. Jeg liker meg selv veldig godt når jeg ikke spiser godteri, energien ikke går opp og ned og jeg sparer penger med det samme. Jeg synes ikke godteri egentlig er noe big deal, men jeg ville forandre kostholdet mitt litte granne og heller spise frukt istedenfor, med tanke på hvor lite frukt jeg spiste før. Jeg kan samtidig ikke si at jeg ikke har spist sukker, for det finnes mye druesukker i frukt.Men dette sukkeret trenger man i kroppen. Godteri derimot inneholder mye mer søtningsstoffer enn vi trenger i kroppen, men for all del spis godteri, men alt har sin grense.  

  Avhengigheten av sjokolade, var det som fikk meg til å endre på kostholdet mitt, både i forhold til økonomi og i forhold til at jeg ikke klarte å fungere skikkelig uten sjokolade. Jeg er veldig sta så når det kommer til sånne ting klarer jeg meg veldig fint. Jeg spiser heller popcorn fra tid til en annen, og nå når butikken nedenfor meg har fått inn billig frukt, er det enda enklere å holde seg til nyttårsforsettet. Jeg har ikke planlagt hvor lenge jeg skal holde meg unna godteri, men jeg har aldri synes det er noe godt heller så vi får nesten vente og se.

  Frukt inneholder masse av andre næringstoffer vi trenger i kroppen, så de er absolutt mye bedre å spise enn godteri. Og det er jo så mange forskjellige smaker også!   Det var faktisk veldig tungt de første dagene, og jeg har fått tilbud om kake flere ganger jeg har vært på besøk, men jeg har vært veldig flink til å holde meg unna alt sånt. Selv om jeg ikke tåler så mye av frukt og grønnsaker har det gått veldig fint.

   

  Om du har lyst å endre kostholdet ditt, er det bare å gjøre det og ikke finne på unnskyldninger hver dag. Det er ikke så vanskelig som mange tror, og det finnes masse frukt og grønt å velge mellom, som kan hjelpe deg med det!

   

  Spiser du mye godteri? Har du holdt deg til nyttårsforsettet ditt? 

  Tapaskveld

  Mine herlige kollegaer er veldig flinke til å finne på ting å gjøre sammen, og det blir like kjekt hver gang. På lørdag hadde vi en tapaskveld, noe vi har flere ganger i året. Disse pleier alltid å være vellykket med tanke på at disse jentene er virkelig flinke til å lage mat og ikke minst lage god stemning.

  Jeg hadde en edrukveld siden jeg var ute dagen før men koste meg like mye som vanlig, om ikke mer.   Under maten fikk jeg vite at jeg skulle døpes inn i gjengen siden jeg er en av de nyeste ansatte, noe jeg ikke skjønte hva betydde før jeg fikk oppgave om å synge.. på polsk. Jeg er ikke så sjenert av meg så selv om jeg ikke hadde drukket noe for å få opp stemningen sang jeg med hårbørste i hånden og prøvde å forklare sangen med bevegelser så bra jeg kunne, siden det var ingen andre enn meg som skjønte hva jeg sang om! Haha. 

  Det ble en super kjekk kveld med skikkelig god mat, morsomme historier og masse latter

   

  Håper dere har hatt en like fin helg som meg!

  Hva har du gjort i helgen? 

  ENDELIG!
  I år har jeg en helt utrolig julestemning og jeg bare gleder meg til å tilbringe julen med familien min, og romjulen og nyttårsaften med familien til min andre halvdel. Denne gangen er det veldig mye å glede seg til med tanken på at jeg for en gang skyld har kjøpt noen skikkelige julegaver, jeg skal lære meg å stå på ski og for en gang skyld ikke være i Bergen på nyttårsaften og heller tilbringe den med noen kule folk på Voss. 

  Nå har jeg akkurat fått lov til å pynte juletreet hjemme hos mamma og lagt alle gavene under den. Her i heimen går det julefilm på TV, koseklærne er på og julematen lukter som bare det. Nå er det bare 3 dager til jul folkens! 

   

  Har du fått pyntet ferdig til jul? Er du ferdig med alle julegavene?

  En sunnere burger

  En burger trenger ikke alltid være like usunn. I dag skulle meg og kjæresten lage burger til middag så jeg valgte en sunnere versjon med hjemmelaget hvitløksdressing, avocado, salat og brie ost. Jeg må med hånd på hjerter si jeg ble positivt overrasket over hvor god den ble! 

   For dem som er glad i burger men samtidig har lyst å være sunn anbefaler jeg å lage noe i den duren! Den smaker fortsatt burger, med bare litt forskjellig tilbehør! 

   

   

  Har du noen gang spist en sånn type burger? Hva spiste du til middag i dag? 

   

  Så enkelt og så godt!

  Når man er student og ikke har så mye penger, og i tillegg skal man lage mat for èn person blir det ofte enkle retter, så man slipper å stå på kjøkkenet i flere timer. Det finnes så utrolig mange retter man kan lage på under 10 minutter, og en av de er speltlompe pizza. 

  Speltlompe pizza er utrolig enkel å lage og koster ikke så veldig mye, så lenge du har noe i kjøleskapet. På pizzaen kan man ha hva som helst  man finner i kjøleskapet av grønnsaker og kjøtt, toppet med ost. Det tar bare 5 minutter å steke dem i ovnen også. 

  Oppå selve lompen har jeg enten creme fraiche med masse krydder på eller hvitløksmør, og etter stekingen tar jeg på fersk salat eller ruccola. 

  Enkelt og greit! Og ikke minst godt som bare det!

   

  Det finnes masse man kan bruke speltlomper til, som man ikke vet om eller har nok fantasi til å finne på nye ting. 

  Jeg hadde 4 lomper igjen i pakken og for at de ikke skulle ligge i kjøleskapet, skjærte jeg dem i små trekanter, krydret til med paprika og salt og satt dem i ovnen i 5 min.

  Og der var det en sunnere versjon av chips klar!


  (disse ble litt brent, så man må sitte og passe på dem)

  Hvitløksdressing til: 

  Creme fraiche

  Hvitløkskrydder

  Salt og pepper

  Evt litt fersk hvitløk

   

  Håper dere har en fin kveld og prøver ut litt speltlompe oppskrifter, for de er virkelig verdt det!

   

  Sushi-date

  Etter jeg har begynt å studere har jeg fått utrolig lite tid til venner, men heldigvis er det ikke bare meg som har lite tid, det har også mine nærmeste venner. Derfor blir det utrolig sjeldent jeg får vært med dem jeg bryr meg om. 

  Men når vi først møtes må det være skikkelig. I helgen fikk jeg besøk av min bestevenn, som tydeligvis akkurat som meg er glad i sushi. Det har åpnet en ny sushi restaurant i sentrum, som bare måtte prøves ut. Og tro meg eller ikke, de hadde den beste servicen jeg noen gang har opplevd, i tillegg til at maten ikke er så veldig dyr. 
  Det skulle bli en rolig helg med han, men vi tok oss en liten tur på byen siden han bor et godt stykke unna meg og heller valgte å sove over. 

   

  Nå er det tilbake til skolearbeid jeg har en del av, så får dere ha en fin tirsdag videre!

   

  Har du hatt en fin helg? Er du glad i sushi? 

  Ost & Vin kveld

  For en uke siden hadde vi en ost&vin kveld i kollektivet. Enda en grunn til å mene at jeg ikke kunne komt til en bedre kollektiv! Vi fikk med oss nye roomien vår som ikke har flyttet inn enda til å være med på kvelden så vi kunne bli bedre kjent med han. 
  Det er utrolig greit å være sosial med dem man bor med, istedenfor å bare gå forbi hverandre i leiligheten. 

  Når man er student har man ikke så mye tid til å være sosial, så da gjelder det å avtale en dag der alle kan og finne på noe kjekt sammen. 

   

  Bor du i kollektiv/bofellesskap? Har du god kontakt med roomiene dine?

  hits