• Det er jul

  God morgen! Håper alle dere har hatt en hyggelig julaften med deres familier og de nærmeste. Håper virkelig det er ingen som satt hjemme alene på en slik dag. 

  Vi fikk servert polsk middag hjemme, noe som alltid er godt, selv om jeg er blitt veldig glad i pinnekjøtt og heller hadde lyst på det. Det er dessverre bare meg og pappa som liker det og da orker ikke mamma å lage det.   Vi åpnet gavene ganske tidlig for å heller ha god tid til å vise hva vi har fått og prøve alle klesplaggene. Siden vi ikke ofte får tid sammen satt vi rundt bordet og spilte scrabble og koste oss etter på. Jeg vant den første gangen!

  Jeg fikk ikke tatt mange bilder fordi jeg tenker det er unødvendig å gå rundt med kameraet og ta bilder istedenfor å bruke tiden med familien, se en julefilm og slappe av etter maten.

   

  Dere får alle ha en fin 1. Juledag! 

  ENDELIG!
  I år har jeg en helt utrolig julestemning og jeg bare gleder meg til å tilbringe julen med familien min, og romjulen og nyttårsaften med familien til min andre halvdel. Denne gangen er det veldig mye å glede seg til med tanken på at jeg for en gang skyld har kjøpt noen skikkelige julegaver, jeg skal lære meg å stå på ski og for en gang skyld ikke være i Bergen på nyttårsaften og heller tilbringe den med noen kule folk på Voss. 

  Nå har jeg akkurat fått lov til å pynte juletreet hjemme hos mamma og lagt alle gavene under den. Her i heimen går det julefilm på TV, koseklærne er på og julematen lukter som bare det. Nå er det bare 3 dager til jul folkens! 

   

  Har du fått pyntet ferdig til jul? Er du ferdig med alle julegavene?

  bo for meg selv?

  Nå har jeg bodd i bofellesskap i 4 måneder og jeg trives utrolig godt å bo hjemmefra. Det eneste som mangler er å kunne fikse på hva man enn vil selv. Jeg prøver å spare, men det går ikke med slik økonomi som jeg har, jeg har så lyst å kjøpe meg en nydelig leilighet og pynte og gjøre absolutt hva jeg vil. 

  Jeg liker å bå i kollektiv så langt, men det blir gjerne litt for mye av og til, man har jo lyst å komme hjem, slenge seg på sofaen og være alene. Dette går ikke alltid i et bofellesskap. Det er ikke alltid jeg som kan bestemme hva som er på tv, og det er ikke alltid ledig på kjøkkenet/badet. 

  Jeg har også veldig lyst til å pynte leiligheten her, men det er unødvendig om jeg skal flytte ut om et år eller noe sånt. Jeg vil heller ikke investere penger og pynte slik som jeg vil når det bor andre mennesker her. 

   

  Jeg er en veldig svart hvitt person som liker ting veldig enkelt og over her ser dere stilen som beskriver livet mitt ganske bra. Dette er den stilen jeg vil ha i leilgheten min når jeg får meg en, men om kjæresten min har lyst å innføre egne ting, og litt av hans stil skal jeg ikke nekte han det. Når det kommer til sånt har jeg faktisk mye å si og bestemme, siden jeg er en jente og jeg kan det der. Jeg har jo trossalt utdannet meg som en utstillings desginer og dette er noe i den duren. 

   

  Gleder du deg til å få egen leilighet? 

  Hvilken stil liker du best? 

   

  skjerpe seg til jul?

  Nå når eksamensperioden er over er det vel på tide å slutte med godteri og begynne å trene igjen.. Nah. Det er nok ikke noe for meg, nå når jeg har gradvis begynt å akseptere kroppen min slik den er har jeg sluttet å bry meg så veldig mye om trening. Kostholdet mitt må jeg si er egentlig ganske sunt med en god del sjokolade. 

  Nå når julen nærmer seg og jeg har en sjokolade julekalender er det ikke enkelt å slutte å spise den, og da dropper jeg heller å prøve. Det blir nok en del mat på meg i julen og da er det ikke noe poeng i å begynne å trene nå før jul. Det var også en som sa til meg for noen dager siden: "hvorfor gidder folk å slutte å spise godteri og trene som en gal? Vi har jo bare et liv, hvorfor ikke leve livet?" Det finnes nok helt sikkert folk som trives med å trene og føler de oppfyller seg selv når de gjør det, men jeg tror det finnes en god del folk som trener på grunn av kroppspresset vi har i dag, selv om de hater det mest av alt. 

  Jeg personlig får av og til sånn kick til å gå på fjellet eller lignende, og da gjør jeg gjerne det, men jeg hater å presse meg selv til å gå på trening og såvidt gidde å gjøre noen ting, man får ikke noe ut av det uansett.   Jeg prøver å slutte å bry meg om det derre kroppspresset men det er ikke enkelt i verden vi lever i nå, når alle andre rundt deg snakker om det og alle idolene våre er spinkeltynne og en gjerne vil være som dem. Her gjelder det å stå for sitt og ikke la seg påvirke av medier som vil få frem det perfekte mennesket, som ikke eksisterer. 

   

  Så frem mot nyttår, skal jeg spise absolutt hva jeg vil og ikke bry meg om noen ting. På nyåret vil jeg gjerne vurdere om jeg skal slutte å spise godteri og begynne å trene, men lover ingenting, haha. 

   

   

  Ha en fin søndag videre, dropp treningen og spis hva du vil!

  Da var det ferie

  Da var siste eksamen overstått og jeg er ganske fornøyd med innsatsen min i eksamensperioden. Jeg har fortsatt en innlevering til mandag men, men det er ikke noe stress nå med tanke på at det er det eneste jeg må konsentrere meg om nå. Jeg føler ferien er begynt for min del, selv om jeg ikke har ferie før på mandag. Dette betyr ikke at jeg ikke har andre ting å gjøre enn å feste og sove. I dag feirer jeg nemlig eksamen med å gå på jobb, men jeg skal selvfølgelig feire litt i helgen, siden vi skal på et julebord på Voss, så eksamen skal feires med skikkelig julemiddag.   Det er så deilig å få det overstått, og ikke trenge å stresse mer med dette i år. Jeg føler jeg har vært et nervevrak den siste tiden, og bekymret meg en del. For jeg er den typen som  når det først er noe å bekymre seg for, bekymrer jeg meg alt for mye. Får ikke sove, tenker alt for mye negativt og er helt min egen boble, og da er det godt å endelig kunne være til stedet og tenke på alt annet enn eksamen. 

   

  Hva skal du i helgen? Har du noe planer? 

  Hva skal jeg i sommer?

  Nå er jeg så lei eksamen stresset at jeg har sittet og tenkt på hva jeg skal finne på i sommerferien min. Ærlig talt kom jeg ikke frem til så veldig mye. Jeg har så lyst å resie verden rundt, oppleve nye kulturer og steder siden jeg bare har vært i Frankrike før og det er så utrolig mange andre fine steder man kan dra til. Jeg har lyst å lære meg å surfe og leve strandlivet, klatre og oppleve de høyeste fjelltoppene og ikke minst reise på en storbyferie.   

  Men dessverre er jeg en fattig student akkurat nå og slike ferier må nesten vente noen år. Det går også fint å være litt spontan og heller kjøpe noe restplasser til syden, det tenker jeg hadde vært skikkelig gøy. Jeg tror jeg skal heller satse på det i år om jeg har råd til det der og da. 


   

  Jeg er sikkert en av få de som ikke har planlagt noe ferie enda, og det er faktisk ganske kjedelig med tanke på at jeg har vært hjemme i Norge de siste 2 årene. Kanskje jeg skal ønske meg en sydentur i julegave? 

  Kjæresten min har lyst å dra på roadtrip til USA, og kjøre gjennom landet. Det virker så utrolig spennende med tanke på at jeg aldri har vært i USA, og det er så mye å se og oppleve der. Men den turen må vi nok spare en del til, for det koster dessverre litt mye penger å skulle reise i flere uker i strekk. 

   

   

  Har du noe planer for sommerferien din? 

  Har du noe feriested å anbefale? 

  Black on black


  Dagens antrekk, enkelt og greit.

  Hvor kommer alt hatet fra?

  I dag tok jeg meg en pause fra lesingen, siden jeg er blitt syk og ikke føler for å lese særlig mye. Så hele kvelden har jeg ligget i sengen og sett på "The Ellen show" fordi jeg bare digger denne damen, og da jeg kom et godt stykke ned på opplastningene kom det en haug med Justin Bieber videoer. Jeg har aldri vært noe spesiell stor fan av han men jeg skjønner virkelig ikke mennesker som hater på han mest av alt her i verden. Han er bare 21 år gammel ung mann som prøver sitt beste når det gjelder musikk og det å være forbilde for noen.    

  Han har jo sangstemme, ser bra ut og prøver å takle kjendispresset så godt han kan. Hva er da poenget med å kommentere hvordan han ser ut og hvor dårlig musikken hans er, når du heller kan la vær. Finnes det egentlig noe grunn til å hate noen du ikke personlig kjenner? Dette har jeg aldri forstått meg på, kan ikke folk slutte å hate hverandre for alt det negative de gjør, og heller se på alt det positive ved dem? Alle prøver og feiler, og det at Justin har gjort en del ting som ikke har vært helt som de skulle, er normalt å gjøre. Alle av oss har gjort ting de angrer på, men når kjente personer gjør noe gale er det tusen ganger verre. 

  Jeg diskuterer alltid med folk som sier ett eller annet stygt om kjendiser fordi det er veldig unfair med tanke på at de, det er snakk om ikke kan forsvare seg selv. Det at han har gjort tusenvis av gode gjerninger, og gjort så mange mennesker over hele verden glad betyr ingenting i motsetning til den ene tingen han gjør feil. Og dette gjelder ikke bare kjendiser, det gjelder oss enkle mennesker også. Slutt å hate på hverandre og se heller på alt det positive personen har gjort. Om du ikke kjenner personen, ikke la deg påvirke av andres meninger.

   

  Ha en fortsatt fin helg!

  Those rainy days

  De siste dagene har det høljet ned og det har ikke friste å gå ut i det hele tatt, men siden jeg bare leser til eksamen er det like greit å holde seg hjemme. Jeg er også blitt litt snufsete og da er det hvertfall bra å holde seg inne. 

  Sånne dager får en til å bare ville sitte hjemme med en serie eller en god bok og en kopp te i hånden. Det frister veldig å bare slenge seg i sofaen nå og slappe helt av, heldigvis er det bare en uke til jeg kan gjøre det. Jeg har forresten fått en smarties julekalender av kjæresten så jeg har noe å kose meg med til eksamenslesingen! Her i huset finnes det også en god del te og kaffe så jeg kan ikke klage så veldig. Dette er nok en av de grunnene til jeg velger å sitte hjemme og lese istedenfor å gå på lesesalen og bruke penger i kantinen på skolen. 

  Jeg kjenner på at julen nærmer seg med store skritt når jeg sitter og hører på julesanger, julestemningen min er på topp og i går fant jeg ut at jeg skulle pynte til jul i kollektivet siden det ikke er alle som reiser hjem rett etter eksamen og da må vi ha litt stemning i hus. 

   

  Det er litt trist å tenke på at helgen min som egentlig burde blitt brukt til å slappe av skal tilbringes med nesen langt inni bøkene. Men den får jeg ta igjen neste torsdag når jeg har ferie! Da skal det feires! 

   

  Hva er dine planer for helgen? Får du også ferie snart?

  Desember er kommet  Hei, alle dere fine blogglesere! 

  Nå er vi allerede kommet til 2. desember og jeg syns tiden har gått kjempefort. Jeg trodde jeg begynte tidlig med julegaver og slik men så er vi jo kommet inn i desember og jeg fant ut at jeg mangler en del gaver til julekalender jeg har laget. Jeg selv har ikke noe julekalender i år, har som vanlig bare flaxlodd kalender, men siden jeg aldri har hatt noe julekalender så er det ikke så veldig spesielt for meg å ikke få det. Jeg elsker derimot å se reaksjonen til kjæresten min når han får åpnet dagens pakke. Jeg er nemlig den type menneske som liker å gi og ikke få, selv om det ikke hadde gjort så mye å få noe, hehe. 

  I går åpnet kjæresten først pakken jeg hadde laget for ham, og gjett om han ble fornøyd! Haha, gaven han fikk var nesten laget spesielt til han, den beskriver livet hans bedre enn han selv ville gjort.  Han fikk en pysjamas bukse med pizza på (han vet det er en jentebukse, men det var veldig kul på selv om). Han kunne jo spist pizza hver dag og da passer den veldig fint til han. Kommer nok til å gå med den hele julen, han. Det er ikke alle gavene som er like dyre, med tanke på at da hadde jeg brukt flere tusen på julekalenderen. Man trenger ikke store og dyre ting for å bli fornøyd. 

   

  Jeg har dessverre ikke vunnet noe i flaxlodd kalenderen min enda, kjedelig. Så her er det ingenting å skryte av..

   

  Har du kalender i år? Har du fått noe fint? 

  hits