• Adventskalender til han

  Har du planer om å lage adventskalender til kjæresten/mannen din i år? Det er kanskje litt lurt å begynne allerede nå, det er jo trossalt 24 gaver du må lage/kjøpe inn! Det høres kanskje enkelt ut men det er ikke lett å kjøpe 24 ting mannen i ditt liv blir fornøyd med. Du må kjenne personen godt, vite hva han liker og hva han trenger. Jeg har kjent kjæresten min i 8-9 måneder men jeg har ikke hatt noe problem med å finne ut hva jeg skal kjøpe til han. 

  Om du er helt fortvilet og ikke aner hva du skal kjøpe, skal jeg komme med noe tips til akkurat DEG! 

  1. Klær 

  Klær er alltid populære i adventskalenderen, de kan være dyre og derfor anbefaler jeg heller å kjøpe flere småting om du skal kjøpe klær. En t-skjorte eller en skjorte, er helt greit å få, og guttene setter pris på det. 

   

  2. Ting til hobbyen hans.

  Sett deg inn i hva han liker å gjøre på fritiden. Har han noe hobby? Som f.eks sport, jakt eller er han interessert i biler? Kjøp ting som har noe med det å gjøre. Kanskje noe treningstøy, eller billetter til en boksekamp eller konsert? Man trenger jo ikke å bruke penger om man ikke har råd. 

   

  3. Undertøy 

  Jeg skjønner det aldri er gøy å få undertøy, men det er noe absolutt alle trenger. Det trenger ikke være kjedelige grå sokker og enkle boksershorts. Hva med et par morsomme sokker som du vet kjæresten din kommer til å digge? Det finnes jo så utrolig mye forskjellig på f.eks Ebay! Ta deg en titt inn der, og da skal jeg love deg du finner noe som passer perfekt til din kjæreste!

   

  4. Kosmetikk

  Det trenger ikke akkurat å være en kjempedyr parfyme, du kan heller kjøpe barberblader eller bare en hårvoks. Om kjæresten din liker å ta vare på huden sin, passer det kanskje med noe hudkrem eller hudrens. 

   

  5. Interiørting

  Alarmklokke, plakat, kanskje et fint bilde av dere to eller en minibil å sette i vinduskarmen. Kanskje et minikjøleskap til rommet, vedder på at alle gutter hadde digget det!   6.Smykker

  Smykker, klokker eller armbånd, spørs om kjæresten din går med noe slikt. Det finnes jo mye forskjellig å velge mellom når det kommer til slike ting.

   

  7. Noe godt

  Ikke alle dagene i desember må bestå av noe dyrt eller stort. Hva med en liten sjokolade, en liten pose med hjemmelagde kjeks eller om kjæresten din ikke liker søtt, kan du heller kjøpe en øl eller en billig vinflaske. 

   

  8. Morsomme Småting

  Det er alltid gøy å få noe man ikke trenger men syns er morsomt å få. Det kan være alt fra do-minigolf, ulegenser man går med en gang eller bare noen tøffe tøfler. 

   

  9. Gavekort

  Gavekort er det siste jeg ville kjøpt til kjæresten min, fordi jeg vet han hater det. Det er veldig lite kreativt å få det i gave. Det er nesten bedre å kjøpe noe han ikke liker og heller la han bytte det i noe han velger selv. Men om du virkelig ikke har peiling på hva du skal kjøpe kan du alltid kjøpe gavekort som kan brukes i alle butikker og på nettet!

   

  10. Vær kreativ 

  Det trenger ikke å koste all verdens penger å lage julekalender. Du kan jo alltid lage noe selv, kan lage et bildekollasj av dere to eller lage forskjellige typer kort, f.eks for massasje eller middaglaging 

   

   

  Håper dette var til hjelp og at du finner noe inspirasjon her!

  Ha en fin dag! 

  Ett halvt år

  I dag feirer meg og min kjære ett halvt år siden vi ble sammen, og siden vi er fattige studenter begge, var det like greit å lage en deilig middag hjemme. Mens jeg gikk og kjøpte vin hadde har kjøpt inn blomster og overrasket meg da jeg kom hjem! 

   

   

  Vi lagde en deilig middag hjemme, koste oss med vin og serie på tv. Jeg er ikke en jente som vil ha gaver og gud vet hva på en sånn dag som dette. Jeg ville bare feire hjemme med en jeg er glad i. Og det fikk jeg. For en fin dag!

   

  Et halvtår har gått og flere skal det bli! 

   

   

  Pleier du/dere å feire hvert halvår/år? 

  Hva pleier du og kjæresten din finne på den dagen?

  Innkjøp!

  Hei! Da var det på tide å vise dere hva jeg kjøpte meg i Polen! 

  Jeg er veldig kresen når det kommer til klær og derfor har jeg kjøpt ganske lite til meg selv!


  Klærne er fra Mohito, Orsay og Zara mens skoene er fra en posk butikk CCC. 

     Jeg kjøpte mer til julekalenderen til kjæresten, og er ganske fornøyd med det. Det er litt skummelt å tenke at man faktisk skal kjøpe 24 gaver til sammen. Heldigvis er jeg tidlig ute og ikke har såå mange igjen!

   

  Hva syns du om innkjøpene mine? Pleier du å shoppe mye? 

   

  Pakke fra Polen

  Hei, skjønninger!

   

  I dag kom mamma bort med pakken min fra Polen, og jeg kan med hånd på hjertet si at den var større enn forventet!! 

  Jeg har faktisk kjøpt veldig lite klær, bare 5 plagg og 2 par sko. Mesteparten av det jeg kjøpte var mat, som pasta, forskjellige typer sauser og te/kaffe. Jeg har også kjøpt en del julegaver og ting som hårpleie produkter og tannbleking. Skjønner ikke helt hvor alle pengene mine ble av, når jeg selv syns jeg har kjøpt veldig lite! I morgen skal jeg prøve å legge ut innkjøpene mine så får dere sett de fine klærne og ikke minst skoene jeg har kjøpt meg!   

   

  Håper alle har hatt en fin dag og gleder seg til innlegget i morgen! 

  Koselig helg på Voss

  Hei, alle blogglesere! 

  Det ble dessverre ikke noe blogging i løpet av helgen, men jeg valgte heller å tilbringe tiden med familien til kjæresten. Jeg syns det alltid er like kjekt å dra og besøke dem og nå når vinteren og snøen kommer blir det nok flere turer til Voss. I år har jeg nemlig bestemt meg for å lære meg å stå på ski, har til og med kjøpt meg skibukse, ullundertøy og noen varmere sko til å gå med i snøen. 

  Frem til nå har jeg ikke vært noe spesiell vinterperson men jeg har alltid hatt lyst til å lære meg å stå på ski, og nå har jeg en som kan få meg ut om vinteren og lære meg å stå på ski! Men det kommer nok mer om etterhvert som snøen kommer! 

   

  Akkurat nå sitter vi på toget til Bergen igjen og gruer oss til en ny uke med mye skolearbeid. Det er alltid like trist å reise fra Voss for jeg trives faktisk veldig godt der, og det er så deilig å få seg en liten pause fra byen.

  Vi har bare kost oss masse i helgen med en fest i går og besøk av lille niesen til kjæresten i dag. Jeg hadde ikke sett henne siden hun ble født så det var koselig å endelig få møte henne og ikke minst holde henne!   Hun var helt nydelig! Og gjett om jeg ble babysyk, haha. Tror jeg heller skal vente til etter studiene med dette. 

  Så helgen har vært en utrolig koselig familiehelg med masse god mat og ikke minst kaker som vi fikk servert på bordet i dag, Gud så mett jeg er! Man kan heller ikke si nei til en deilig kake, og det er jo ikke noe spisepress i den familien der ;)

  Håper dere har hatt en minst like fin helg som meg! 

   

  gleder du deg til vinteren? Har du hatt en fin helg?

  Snart helg!
   

  Siden jeg har vært på tur har det ikke blitt så mange skoledager på meg denne uken. I dag tar jeg igjen med oppgaveseminar til kl 20.00, så er det helg etter det. 

  Helgen skal jeg tilbringe sammen med kjæresten min på Voss hos familien hans og på å ta igjen litt skolearbeid. Det blir nok en kjempekoselig helg som jeg ser frem til.

   

  Jeg skal prøve å legge ut innkjøpene fra Polen i løpet av helgen siden alt kommer i posten i dag. Jeg valgte heller å sende det i en pakke til Norge istedenfor å drasse det med meg i kofferten! Smart. 

   

   

   

  Håper alle får en fin helg!

   

  Kort hår

  Hei alle søte!

  I dag var jeg hos min faste frisør og endelig bestemte jeg meg for å klippe meg ganske kort, så kort hår har jeg ikke hatt siden jeg var 12 år! Så det var litt av en forandring. 

  Men gud så mye lettere og deiligere håret mitt ble, i forhold til hvor ødelagt det var før jeg klippet det. Det kan dere se nedenfor på bildene før og etter. 


  før


  etter

  Det ser litt lengre ut bak enn det gjør foran. 

   

  Jeg selv syns jeg ser mye bedre ut med kort hår, jeg syns jeg ser mye mer voksen ut og det kler meg mye bedre. Håret er i tillegg mye lettere og finere, som er utrolig positivt!

   

  Hadde du turd å klippe deg så kort? 

  Hva syns du om nye håret mitt? 

  En dag med masse shopping

  Hei!

  Jeg trodde det ikke kom til å være noe internett her hos bestemor, men hun er såpass med i tiden at hun har til og med 2 pcer. 

  Dagen i dag har vært en skikkelig shopping dag, vi har vært i sentrum og shoppet til ca 4, og var veldig utslitt i beina etter det.   Je pleier egentlig å være utrolig kresen når det kommer til klær og shopping, men når jeg først er i polen så finner jeg plutselig veldig mye jeg liker, og da blir det brukt en del penger. Jeg skulle egentlig kjøpe bursdagsgave til kjæresten og noen julegaver, men det klarte jeg selvfølelig ikke. Det ble heller masse til meg selv og ingen andre, nå har jeg heldigvis mandagen igjen å kjøpe julegaver på, siden vi skal besøke familien min i morgen og heller bruke dagen på dem. 

   

  Jeg lager nok et eget innlegg med innkjøpene fra Polen, når jeg kommer hjem igjen. Det er bare å glede seg!

   

  Har du hatt en fin dag? 

  Polen da!

  Når dere leser dette er jeg allerede på julegave shopping, og litt meg selv shopping! Jeg måtte opp kl 5.30 for å komme meg til flyplassen til syv. Men det er absolutt verdt det for da får jeg en hel 


  dag på det jeg måtte ønske! Vi er i Polen rundt halv 10 og bestemor kommer for å hente bagasjen våres for at det skal bli lettere å dra på shopping med engang! 

  Siden det bare er 3 dagers tur trenger vi all tid vi kan få på det vi har planlagt. 

  Tror ikke det blir så veldig mye blogging der ifra, med tanke på nett tilkobling. Så da får alle ha en fin, fin helg! 

  En stressende dag

  Jeg kom meg hjem fra kjæresten min rundt 12 i morges, og skulle være kjempe flink og gjøre litt skolearbeid mens vi satt og spiste frokost. Det ble ikke så veldig mye skolearbeid, må jeg ærlig innrømme.. Vi satt på siste episode av Farmen og fulgte helt med, så var klokken plutselig så mye at det var tid for middag før jeg skulle på jobb.  Men gjett hva jeg kom på et kvarter før jeg skulle på jobb da? JO! Jeg skulle jo til mamma rett etter jobb for å så dra til flyplassen i morgen tidlig.. Og jeg hadde jo ikke pakket!! Det var helt krise, jeg løp jo som en tulling rundt og ante ikke hva jeg skulle ha med meg. 

  Så fort har jeg aldri pakket før, og jeg er i ettertid ganske fornøyd med hva jeg har tatt med meg, og ikke minst med at jeg har husket alt! 

  Nå sitter jeg på bussen til foreldrene mine, etter en slitsom dag på jobb og gleder meg utrolig mye il å reise i morgen! 

   

  Har du noen gang pakket i siste liten?

  Håper dere hadde en fin fredag og får en enda finere helg! 

   

  Todays  (tror jeg må ønske meg et kamera til bursdag, blir litt dårlige bilder med mobilen)

  Det har vært en koselig kveld sammen med min bestevenn. Vi har vært på Starbucks og drukket kaffe og på en kveldstur i Bergens gater som han ikke har gått i før. 

   

  Har dere hatt en fin kveld? 

  Lunsj med mamma

  Etter jeg flyttet hjemmefra har har mamma savnet meg masse, og jeg har også savnet henne. Siden hun vet jeg liker kaffe inviterer hun meg ofte på kafé for bare å sitte og skravle om alt og ingenting. Nå skal vi to til Polen i helgen så det var greit å planlegge litt hva vi skulle gjøre de forskjellige dagene siden vi skal bare være der til tirsdagen. 

   
  Meg og mamma har jo veldig god kontakt med hverandre, og selv om vi ikke snakker så ofte med hverandre så kan jeg snakke med henne om alt, og det er sånt forhold til sine mødre alle burde hatt. 

  Siden det ikke er så veldig ofte vi får sett hverandre, kjøpte mamma to helgebilletter til polen så vi kan få ha en skikkelig mor-datter helg. Det blir nok sikkert en del juleshopping siden det faktisk ikke er så veldig lenge til jul nå. Håper bare jeg finner noen julegaver så jeg er litt tidig ute og slipper å stresse med det en uke før jul. 

   

  Har du et bra forhold til moren din? Har du vært i Polen før? 

  Håper dere får en fin onsdag!

  Høsten er her!

  Nytt design

  Nå har jeg sittet her en stund og fikset på bloggen. Jeg har både slettet noen gamle innlegg, ryddet i kategoriene mine, forandret hele designen og byttet bildet og blogg beskrivelsen. Det mangler bare en header men jeg må få tatt et skikkelig fint bilde først, så jeg kan bruke som header. Frem til da må nok plassen forbli tomt. 

  Det er litt deilig å fikse på designen, ble nemlig ganske lei den tiligere, som jeg har hatt en god stund. Så nå er det ny start, nye muligheter, som de sier.

   

  Håper dere liker den nye designen, og at den tiltrekker seg nye lesere til bloggen min. 

  Lyser opp en grå morgen


   

  Det er sjeldent jeg går med farger, men når jeg gjør, slår jeg til. I dag ble det gult og det lyste opp hele morgenen min, med tanke på at gult er en veldig glad farge og jeg ble plutselig veldig glad selv.

  Ser ut som dette blir en bra dag! 

  Ha en fin tirsdag, alle!

  Kveldstur

  Jeg klarte å komme meg ut til slutt og ikke minst få med meg kjæresten. Siden det har vært såpass fin dag, var det ganske deilig ute nå på kvelden. Jeg tvingte med meg kjæresten på en kveldstur i sentrum, og vi endte opp på Skansemyren, der vi ble sittende en god stund på grunn av utsikten. Bergen er ikke bare fin om dagen, på kvelden blir jo alt lyst opp og det blir så stille og rolig. Da kan man sitte og nyte den fine byen. 
  (ble litt mye blitz)

  Jeg synes det er så utrolig deilig å komme seg på en luftetur før man kommer seg i seng. 

  Så nå er jeg klar for å sove! God natt! 

   

  Liker du å gå på tur om kvelden? 

  Fin høstdag i Bergen

  Hei fininger! 

  Som dere nok vet fra før er Bergen kjent for å være ganske vått, for her regner det altfor ofte. Men når det ikke regner er Bergen verdens fineste by med mange grønne parker fulle av syngende fugler, masse fargerike blomster og ikke minst glade mennesker. 

  Dagen i dag er en av de dagene det ikke regner og da blir det med engang så mye liv i sentrum. Folk vil jo komme seg ut når været er på topp. Høsten har nemlig ikke helt enda kommet til byen for fullt så det er fortsatt veldig grønt og livlig her. 

  Jeg blir automatisk kjempe glad når solen titter frem, og gir oss litt glede.

  Egentlig hadde jeg planlagt å bruke dagen min på noe fornuftig og gå på en fjelltur, siden jeg hadde skole til 10, men jeg har sovet utrolig lite i natt så jeg måtte ha meg litt søvn. Nå kan jeg bare satse på at været er like fint i morgen så jeg faktisk kommer meg litt ut etter helgen på sofaen. 

   

  Hvordan er været hos dere i dag? Er det like fint som her i Bergen? 

  Ha en fin mandagskveld!

  Slapp helg

  Helgen er for å slappe av, og det er dette jeg har gjort hele helgen. Jeg har hatt lang helg siden jeg hadde fri på fredag, og da har meg og kjæresten slappet av hele helgen, siden han har hatt ferie og har vært borte nesten hele uken. 

  Nå er jeg virkelig opplagt til en ny uke med mye skole og skolearbeid. Det blir nok litt deilig å komme seg ut og være litt sosial isteden for å bare ligge på sofaen med. 

   

  Kjæresten hadde litt lyst å gå på kino og se Villmark 2, men jeg blir veldig fot skremt og ikke er særlig stor fan av skrekkfilmer. Han har sagt at han skal holde meg i hånden og sånt, men jeg tror ikke det hjelper så veldig mye. 

  Har du sett Villmark 2? Syns du den var skummel? 

  Gårsdagens

  Det er ikke ofte jeg går med lange skjørt siden jeg har ganske korte bein, men av og til tar jeg på meg et langt skjørt for det passer til ganske mye. 


  Da ser man ofte så voksen ut når man først tar det på seg, og det fikk jeg også høre i går. 

  Tror jeg skal begynne å gå med det oftere når jeg vet jeg kler det. 

   

  Går du ofte med langt skjørt? 

  Bry deg!

  Denne uken har vi på skolen en "bry deg" aksjon på BI Bergen. Aksjonen handler om å bry seg om andre som kanskje sitter alene eller kanskje sliter med noe psykiske plager. Det er utrolig mange som sitter/går for alene på skolen og da handler det om å bry seg og vise litt kjærlighet. Jeg syns det er kjempe koselig at så mange ansatte/elever på BI viser kjærlighet disse dagene og ikke minst resten av året. 

  En av tingene skolen gjør for å vise at de bryr seg er å si god morgen og smile til alle som kommer inn døren. Det ligger kjærlighet på pinne med hjerte på over hele skolen og det er en svær bamse som går på skolen og gir bamseklemmer til alle som går forbi.      I tillegg til alt det hadde administrasjonen og studentorganisasjonen satt opp et vaffelbord, der man kunne få gratis vaffler og kaffe. 

   

  Et lite smil til en annen utgjør kanskje ikke så mye for oss, men for den personen kan det kanskje bety utrolig mye og gjøre dagen til personen mye bedre. Jeg støtter denne aksjonen fullt ut og vil gjerne bidra til å gjøre noen glad! Så i morgen skal jeg gå på skolen med den tanken i hodet at jeg skal smile rundt og om jeg ser noen sitte alene skal jeg sitte meg sammen med han/henne. 

   

  Bry deg om dem rundt deg!

  Så enkelt og så godt!

  Når man er student og ikke har så mye penger, og i tillegg skal man lage mat for èn person blir det ofte enkle retter, så man slipper å stå på kjøkkenet i flere timer. Det finnes så utrolig mange retter man kan lage på under 10 minutter, og en av de er speltlompe pizza. 

  Speltlompe pizza er utrolig enkel å lage og koster ikke så veldig mye, så lenge du har noe i kjøleskapet. På pizzaen kan man ha hva som helst  man finner i kjøleskapet av grønnsaker og kjøtt, toppet med ost. Det tar bare 5 minutter å steke dem i ovnen også. 

  Oppå selve lompen har jeg enten creme fraiche med masse krydder på eller hvitløksmør, og etter stekingen tar jeg på fersk salat eller ruccola. 

  Enkelt og greit! Og ikke minst godt som bare det!

   

  Det finnes masse man kan bruke speltlomper til, som man ikke vet om eller har nok fantasi til å finne på nye ting. 

  Jeg hadde 4 lomper igjen i pakken og for at de ikke skulle ligge i kjøleskapet, skjærte jeg dem i små trekanter, krydret til med paprika og salt og satt dem i ovnen i 5 min.

  Og der var det en sunnere versjon av chips klar!


  (disse ble litt brent, så man må sitte og passe på dem)

  Hvitløksdressing til: 

  Creme fraiche

  Hvitløkskrydder

  Salt og pepper

  Evt litt fersk hvitløk

   

  Håper dere har en fin kveld og prøver ut litt speltlompe oppskrifter, for de er virkelig verdt det!

   

  Sushi-date

  Etter jeg har begynt å studere har jeg fått utrolig lite tid til venner, men heldigvis er det ikke bare meg som har lite tid, det har også mine nærmeste venner. Derfor blir det utrolig sjeldent jeg får vært med dem jeg bryr meg om. 

  Men når vi først møtes må det være skikkelig. I helgen fikk jeg besøk av min bestevenn, som tydeligvis akkurat som meg er glad i sushi. Det har åpnet en ny sushi restaurant i sentrum, som bare måtte prøves ut. Og tro meg eller ikke, de hadde den beste servicen jeg noen gang har opplevd, i tillegg til at maten ikke er så veldig dyr. 
  Det skulle bli en rolig helg med han, men vi tok oss en liten tur på byen siden han bor et godt stykke unna meg og heller valgte å sove over. 

   

  Nå er det tilbake til skolearbeid jeg har en del av, så får dere ha en fin tirsdag videre!

   

  Har du hatt en fin helg? Er du glad i sushi? 

  hits