• Det å være liten

  Til dere som tror at det å være like liten som meg må være kjempekult og veldig enkelt, men der tar dere helt feil. Jeg har vært minst i klassen siden jeg begynte på skolen. Det har alltid plaget meg, fordi jeg ble mobbet på grunn av det helt siden jeg bare husker. Det har aldri vært lett å være liten.  Siden jeg var 4 år har jeg vært på sykehuset minst en gang i måneden og tok masse prøver. Jeg var innlagt i en uke minst 2 ganger i året. Tenk da, meg som en 5 åring ligge på rom med noen fremmede, eldre barn som ikke giddet å snakke med meg og sånt. Jeg hatet det! Hatet å sove alene, så mamma måtte ligge der med meg til jeg sovnet og komme til meg igjen tildlig på morgenen, så jeg ikke følte meg ensom. Denne tiden var den tøffeste tiden i hele mitt liv. Siden legene fant ut at det var noe gale med meg, så har de tatt sikkert rundt tusen forskjellige prøver, og fortsatt ikke funnet ut av hva det er for noe. Siden jeg flyttet til Norge for 5 og halvt år siden så har jeg ikke brydd meg særlig mye om dette med prøver og greier. I begynnelsen har jeg hatt litt problemer med magen, men vi fant aldri ut av dette bortsett fra den ene gangen da jeg hadde sopp i tarmene eller noe sånt. Før da jeg bodde i Polen gikk jeg tiil utrolig mange forskjellige leger som ikke fant ut av noe, bortsett fra den ene legen som tok noen extra prøver for å være sikker. Så fant han tydeligvis at jeg hadde noe som het Crohns syndrom, og det fikk jeg medisiner mot. Den medisinen jeg fikk gjorde sånn at jeg ikke vokste særlig mye og at jeg ikke la på meg. (kunne ikke bli feit uansett hva jeg spiste). Etter noen år med piller fant de ut at jeg tydligvis ikke hadde noe Crohns syndom, så jeg fikk vite at alle de pillene som ikke fikk meg til å vokse ikke var nødvendig. Jeg ble faktisk veldig deprimert, men kunne ikke gjøre særlig mye med dette. Legen som ga meg diagnosen årene før hadde flyttet til utlandet og ikke brydde seg mer. 
  Etterhvert ble jeg vant til å være minste i vennegjengen og klassen. Men da jeg kom her så var det mange på skolen så plagde meg på grunn av det at jeg er kjempe liten i forhold til andre. Hver gang jeg sier til noen at jeg spiller basketball så begynner folk å le. Det finnes faktisk ikke ting lave folk ikke kan gjøre. Jeg er faktisk ganske flink i basketball selv om jeg er liten, og det er faktisk en fordel også! 

  Så folk som mobber meg og alle andre folk som er lav, det går an å la vær å mobbe bare pga du er høyere! Du har kanskje mindre i hodet enn meg!

   

   

  #følelser #bilder #lav #mobbing #hisorie #stophating

  Deilig dag etter en slitsom uke

  Etter to slitsome uker i praksis på H&M var det kjempedeilig å få en dag for å slappe av og ha litt tid med mamma. 

  Etter jeg kom hjem rundt halv 4, spiste jeg middag og slappet av på sofaen med pc på fanget, frem til mamma fant ut at vi skulle dra på shopping på Vestkanten. Vi dro dit og bare gikk og snakket, mens vi av og til gikk innom noen butikker. Det var kjempekoselig å få litt mor-datter tid, siden det er så lenge siden vi har hatt det nå. 

  Det som er bra med oss to er at vi ikke er sånn som kjøper alt vi syns er fint. Vi er faktisk utrolig kresen på klær, så vi fikk bare kjøpt oss en topp hver! Haha, skikkelig shopping, det!

     Etter rundt en time på senteret fant vi ut at vi skulle avslutte med en deilig softis på Cafè OPUS. Den avr svær og kjempedeilig! 

   

  Jeg blogger nok i morgen også. Skal prøve å skjerpe meg litt fremover selv om det ikke skjer særlig mye i det kjedelige livet mitt.

   

  Har du gjort noe spennende i dag? 

  livet som syk


  Dette bergensværet har fått meg til å bli syk igjen. Så jeg sitter bare hjemme og nyser og snyter meg hele tiden.

  Nå er meg og pappa på vei til flyplassen for å hente mammaen min som har vært på besøk i Polen, og så blir det bursdagsbesøk til bestemoren til kjæresten min etter på.

  Dere får ha en fin søndag videre! 

   

  Patty

  kjeveoperasjon?

  Jeg har lenge tenk på å få meg streng, men det er mange som syns det er stygt når man er såpass gammel. Forrige gang jeg var hos tannlegen tvang jeg ham til å skrive en henvisning til meg, så jeg kunne gå og sjekke om jeg trengte det og få litt mer informasjon. 

  Etter rundt 2 måneder med henvisningen liggende på bordet, bestemte jeg meg endelig å ringe til dem og avtale time. Så i dag var jeg på sjekk hos dem, og fikk en haug med informasjon om streng og om kjeveoperasjon som også er en mulighet for meg. 

  I det siste har jeg hatt utrolig dårlig selvtillit på grunn av profilen min/ utseendet mitt, så det at kjeveortopeden snakket om en operasjon var ganske positivt og noe jeg egentlig kunne ha tenkt meg. Selv om det tydligvis er en lang, lang prosess så vil jeg gjerne gjøre det bare for selvtilliten sin skyld. Siden jeg kom hjem i dag har jeg sittet på nettet og lest litt om selve operasjonen, og hvordan forskjellige folk har gjennomgått dette. Det høres veldig stress ut med at man må trekke noen tenner, gå med streng i rundt et halvt år før får å rette opp tennene, for å så bli innlagt på sykehuset for å ta operasjonen og bli liggende der i noen dager. Etter selve operasjonen må jeg spise most mat i rundt 6 uker, lære meg å gape og gjespe med flyttet kjeve, og leve med smerter i noen dager/uker.. Stress? 

   

  Men jeg har også sett gjennom noen bilder på google, og resultatet er virkelig verdt det!

     Sykt! Jeg har aldri trodd at det går ann å gjøre noe sånt! Det siste bilde var helt sjokkerende! Hun ble jo en helt annen person!

   

   

  Har noen av dere noen gang hatt en kjeveoperasjon eller kjenner en som har hatt det? 

  Hvordan gikk operasjonen? (vil gjerne vite mer om selve operasjonen)


  praksis

  Denne og neste uke har vi en praksisperiode, så da har vi fri fra skolen igjen!

  Jeg er en jente som gleder seg over små ting i hverdagen, som for eksempel jobbe. Jeg tror ikke det er så mange som gleder seg til å bli stor og begynne å jobbe, med tanken på at jobb er det vi kommer til å ha resten av livet, 5dager i uken. Jeg tror ikke jeg kommer til å ha noe stort problem med å gå på jobb hver dag, så lenge det er en jobb jeg trives i. Det finnes jo ikke mange som har lyst å ha en jobb de hater mer enn noe annet.

  Når det kommer til forholdet mitt til jobb så er jeg ikke spesielt kresen på det så lenge jeg kan få gjøre noe istedenfor å sitte på rumpen i hele dag. Når det kommer til arbeidsuke/praksisperiode så vet jeg at de bruker deg til å gjøre de tingene ingen andre gidder å gjøre, men det plager ikke meg så lenge jeg har noe å gjøre. 

  I årene bakover i tiden har jeg jobbet i barnehagen, som sekretær hos en megler og på kremmerhuset som ekstrahjelp. Så i år jobber jeg på h&m i Bergen.  Så langt har jeg gått og ryddet (det trengs), fylt på varene og hjulpet noen kunder. Det var litt vanskelig første dagen å vite hva som lå hvor men det kom seg litt nå og jeg trives kjempe mye! Jentene i butikken er utrolig hyggelig og hviser meg hvis jeg gjør noe feil (ikke at jeg gjør så mye feil) og lignende. 

   

  Men må jeg sstikke på jobb så dere får ha en fin dag og kose dere masse!

  Patty <3

  Serie helg

  På Torsdag ble jeg anbefalt en serie som tydligvis var veldig spennende og verdt å se. Serien heter 'Orange is the new black' og handler om et kvinnefengsel. Meg og min kjære begynte å se den på torsdag og i dag ble vi ferdig med første sesongen, så nå må vi vente til neste sesong kommer ut. Det er kjempe deilig å endelig kunne se noe som både meg og han syns er spennende, istedenfor at han skal sitte foran tven mens jeg sitter foran pcenog ser på noe annet fordi jeg ikke liker det han ser på og han liker ikke de teite jenteseriene jeg ser på. 

   

  'Orange is the new black' handler om en kvinne (Piper) som var lesbisk i fortiden sin. Kvinnen hun var sammen med var narkotikaselger og fikk henne i fengsel 10 år etter de gikk fra hverandre. Men det som er greien er at hovedpersonen er forlovet med en mann når hun kommer i fengsel, så møter hun gamle kjærligheten sin (Alex) og så skjer det noe mellom dem. 

  For å vite mer om serien anbefaler jeg å se denne! Det er litt spennende å se hvordan livet i et fengsel er og bli kjent med veldig mange forskjellige folk.

  Sesong 2 begynner 6. Juni !

   

  Har du hørt om serien? 

  Hvis du har sett denne, hva syns du? 

   

   

  #serie #orangeisthenewblack #fengsel #kvinner #avhengig

  Beauty and the geek

  Jeg ser på veldig mange serier for tiden, men det er så kjedelig å ikke ha noe å se på mens jeg venter på at de nye episodene skal komme ut. Jeg måtte da finne meg en ny serie jeg kan se på, og da ble det beauty and the geek, som er en kjempegøy serie! Denne serien handler om 10 geeks og 10 utrolig pene jenter som skal da lære seg å leve med hverandre og forandre meningen sin om andre mennesker. De blir da paret og får forskjellige konkurranser, noe som gjør serien kjempemorsom! For dem som ikke har sett serien før anbefaler jeg å se den, bare for å forbedre humøret!

   

   

  Anbefaler på det sterkeste å se denne serien! 

   

   

  Har du sett Beauty and the geek før? 

  Er det en annen gøy serie du anbefaler? 
  Innkjøp fra Polen og Tyskland

  Topp fra Primark

  Vest fra Primark  Topp fra Mohito

  Dressjakke fra Reserved

  Smykke fra Mohito, undertøy fra Esotiq, solbriller fra Terranova

  Genser fra Primark

  Sko fra New Look

  Converse fra en eller annen sportsbutikk

  Bukse fra Zara

   

  Jeg har kost meg masse i Polen, med masse shopping og drikking med gamle venner! Jeg skulle vært der litt lengre kjenner jeg, men det var litt dielig å komme hjem til kjæresten min. 

  Jeg har ikke shoppet skikkelig på lenge, siden jeg ikke har særlig mye penger for tiden, og jeg er utrolig kresen på klær, så det var veldig deilig å få noe penger bare for å shoppe for og kjøpe akkurat det jeg hadde lyst på, uansett pris. 

   

  I morgen er det søndag, en dag som pleier å være den kjedeligste i hele uken, men i morgen skal jeg i bursdagbesøk til moren til Richard, så det blir gøy! 

  Ikke glem å spise fastelavensboller!!  Uansett om du er på diett eller ikke! I morgen er det lov! 

   


  hits