• Følg meg videre på: nouw.com/pattyma

  Nå har jeg bestemt meg for å flytte bloggen min til Nouw.no fordi jeg er ganske lei bloggen min her på blogg.no. Jeg har ingenting i mot blogg.no men jeg er ikke fornøyd med bloggen min og jeg synes designen på Nouw er utrolig fint, og ser så profesjonelt ut samtidig som det er utrolig lekkert. Jeg har også fått høre at det er veldig enkelt å bruke i forhold til blogging, bilder og slik.

     Så følg meg videre HER!

   

  30 dager uten godteri

  ...og flere skal det bli. Jeg liker meg selv veldig godt når jeg ikke spiser godteri, energien ikke går opp og ned og jeg sparer penger med det samme. Jeg synes ikke godteri egentlig er noe big deal, men jeg ville forandre kostholdet mitt litte granne og heller spise frukt istedenfor, med tanke på hvor lite frukt jeg spiste før. Jeg kan samtidig ikke si at jeg ikke har spist sukker, for det finnes mye druesukker i frukt.Men dette sukkeret trenger man i kroppen. Godteri derimot inneholder mye mer søtningsstoffer enn vi trenger i kroppen, men for all del spis godteri, men alt har sin grense.  

  Avhengigheten av sjokolade, var det som fikk meg til å endre på kostholdet mitt, både i forhold til økonomi og i forhold til at jeg ikke klarte å fungere skikkelig uten sjokolade. Jeg er veldig sta så når det kommer til sånne ting klarer jeg meg veldig fint. Jeg spiser heller popcorn fra tid til en annen, og nå når butikken nedenfor meg har fått inn billig frukt, er det enda enklere å holde seg til nyttårsforsettet. Jeg har ikke planlagt hvor lenge jeg skal holde meg unna godteri, men jeg har aldri synes det er noe godt heller så vi får nesten vente og se.

  Frukt inneholder masse av andre næringstoffer vi trenger i kroppen, så de er absolutt mye bedre å spise enn godteri. Og det er jo så mange forskjellige smaker også!   Det var faktisk veldig tungt de første dagene, og jeg har fått tilbud om kake flere ganger jeg har vært på besøk, men jeg har vært veldig flink til å holde meg unna alt sånt. Selv om jeg ikke tåler så mye av frukt og grønnsaker har det gått veldig fint.

   

  Om du har lyst å endre kostholdet ditt, er det bare å gjøre det og ikke finne på unnskyldninger hver dag. Det er ikke så vanskelig som mange tror, og det finnes masse frukt og grønt å velge mellom, som kan hjelpe deg med det!

   

  Spiser du mye godteri? Har du holdt deg til nyttårsforsettet ditt? 

  Nå har jeg bestemt meg!

  Jeg har lenge tenkt på å farge håret mitt, fordi jeg er ganske lei den naturlige fargen min som jeg har nå. Det ble veldig mye tanker, og for og mot granny hair, altså lysegrått. Det er nok litt vanskelig å farge mitt hår så lyst, for det varer nok ikke så veldig lenge og det blir stress med tanke på hvor mange ganger jeg må bleke og farge det. Hår blir så enkelt ødelagt, hvertfall når en bleker det. Håret mitt er ødelagt nok fra før i tillegg til blekingen så jeg har funnet ut at jeg har lyst på en mørk nyanse av grå. 

     (Alle bilder er fra weheartit)

  Det var noe slikt jeg har tenkt på, helst mørkegrå med litt striper. Jeg har faktisk bestilt meg time hos yndlngsfrisøren min i Polen, så da får jeg helgetur i tillegg til ny farge! Jeg gleder meg allerede ufattelig mye, og håper virkelig de er i stand til å fikse meg sånn hår, selv om jeg ikke tviler ett sekund på at de klarer, siden de er utrolig flinke. 

  Jeg er heldigvis den type person som liker å finne ting litt sprøe ting av og til selv om jeg kanskje virker som den roligste jenten dere har hørt om. Jeg er ikke redd for noen ting og om dette ikke blir fint er det vel bare å farge det igjen! 

   

  Hadde du turt å farge håret til grått? Hva syns du om grannyhair? 

  Bestilt fra eBay

  Det er 3-4 år siden jeg har vært i syden og i år har jeg nesten bestemt meg for å dra på noe syden ferie. Jeg synes bare det er altfor lenge siden jeg har fått solt meg ordentlig og fått noe fin farge, nå må jeg bare reise til noe varme strøk og ligge på stranden dagene lang. 

  Nå når jeg har bestemt meg for å reise til sommeren, måtte jeg nesten bestille meg ny bikini, det ble ikke èn og ikke to, men det ble 3 stykker.Eller det ble to nye bikinier og en badedrakt som jeg synes var kjempe kul, og verdt de 70-80 kronene den kostet. 


  1. HER 2. HER 3. HER

  Er nok en stund til jeg får dem, men det er greit å være forberedt. Jeg får bare ikke håpe de blir slik som man ofte ser på "expectation vs reality" bilder på nettet. Man vet nemlig ikke hva man får i posten når man bestiller fra eBay, med tanke på størrelser og kvalitet. Om det er feil størrelse eller plagget ikke er slik som man trodde, blir det nok ikke så mye tap siden eBay er så billig. 

  Nå gleder jeg meg bare til å få disse i posten og vise dere hvordan de egentlig er. 

   

  Har du bestilt noe fra eBay før? 

   

  Yesterdays

  Mange av dere har sagt de ønsker flere antrekk på bloggen, og dette skal jeg love dere å bli flinkere på. Det er heller ikke alltid jeg gidder å bry meg om antrekket mitt, og velger å gå med bare noe enkelt svart eller bare chille klær. I går sto jeg og ventet på at det var ingen folk i nærheten for å ta bilde av meg selv, jeg fikk bare tatt ett før det var flere som skulle forbi, men det får holde for nå. 

  Jeg har fått meg et nytt skjørt som ikke helt er min stil, men som jeg synes var utrolig kult og som jeg bare måtte ha! 


  Klær - H&M // Sko - Cropp

  Skulle gjerne hatt noen flere og finere bilder, om jeg hadde noen tilgjengelig til å gjøre det, så de neste antrekk bildene skal bli bedre. 

  Jeg er blitt så glad i i pelsjakken min at jeg kjøpte meg enda en, og den er helt nydelig, men den kommer i et annet innlegg. 

   

  Hva syns du om gårsdagens antrekk? 

  Tapaskveld

  Mine herlige kollegaer er veldig flinke til å finne på ting å gjøre sammen, og det blir like kjekt hver gang. På lørdag hadde vi en tapaskveld, noe vi har flere ganger i året. Disse pleier alltid å være vellykket med tanke på at disse jentene er virkelig flinke til å lage mat og ikke minst lage god stemning.

  Jeg hadde en edrukveld siden jeg var ute dagen før men koste meg like mye som vanlig, om ikke mer.   Under maten fikk jeg vite at jeg skulle døpes inn i gjengen siden jeg er en av de nyeste ansatte, noe jeg ikke skjønte hva betydde før jeg fikk oppgave om å synge.. på polsk. Jeg er ikke så sjenert av meg så selv om jeg ikke hadde drukket noe for å få opp stemningen sang jeg med hårbørste i hånden og prøvde å forklare sangen med bevegelser så bra jeg kunne, siden det var ingen andre enn meg som skjønte hva jeg sang om! Haha. 

  Det ble en super kjekk kveld med skikkelig god mat, morsomme historier og masse latter

   

  Håper dere har hatt en like fin helg som meg!

  Hva har du gjort i helgen? 

  DIY prosjekt

  Jeg har lenge vært på leit etter noen fine og stilrene bilder til å pynte rommet mitt med. Slike bilder kan koster mye penger og siden jeg er så kreativ av meg tenkte jeg det var like greit å lage noen selv. Da fikk jeg også bilder som jeg selv har valgt og som jeg synes passer fint her. 

   

  Det du trenger: 

  * Pizzaeske

  * Printer eller om ikke du har, penn eller blyant

  * Skalpell/ tapetkniv

  * Bilderamme

  * Maling i den fargen du skulle ønske eller spray om du vil det

  * Malesvamp/ går nok med vanlig svamp også

   

  Det første man gjør er å finne noen bilder på nettet man gjerne vil bruke for eksempel dette, siden jeg ville ha en hjort.   eller dette verdenskartet som jeg også holder på å lage.

  Så printer man dette ut, eller tegner over på et ark eller direkte på papp som man senere skal lage sjablong av. Jeg var lur og brukte heller en pizzaeske som jeg hadde liggende i pappen. De er nemlig perfekt til å lage sjablonger av når det kommer til tykkelse på pappen.   Om du har en skalpell bruk den siden den blir lettere å skjære med, men om ikke bruk en vanlig tapetkniv til å skjære ut delene som skal bort.   Når du har skjært ut alle delene legger du sjablongen over et ark som du skal ha inn i rammen. Så sprayer du over eller tapper forsiktig med svampen, til alt er dekket.   Jeg valgte å bruke svamp og maling, siden det var det jeg hadde hjemme, men det er sikkert enda enklere å bruke spray. 

  La det tørke litt, så tar du av pappen og lar det tørke helt. 

  Voilà! Nå kan du ramme inn kunsten din og henge den på veggen!  Det ble ikke så bra den første gangen jeg brukte sjablongen så denne skal henge i stuen våres. Den andre gangen derimot ble enda finere så den skal henges på rommet. 

   

  Ble du inspirert til å lage egne bilder? 

   

  Lunch date

  Jeg droppet skolen i går fordi jeg uansett ikke hadde rukket forelesningen før jeg skulle på jobb så meg og min fine venninne Andrea, skulle bare ta oss en kaffe på en kafè men siden begge var sulten gikk vi heller og spiste lunsj. Det ble lunsj på Zupperia, som er en av yndlingsrestarantene mine her i Bergen. Maten er helt nydelig og prisen er helt ok.   Jeg hadde lyst på en saftig burger så den jeg fikk på tallerken min var noe jeg trengte før jobb!   Det var utrolig koselig å finne på noe sammen som ikke bare var drikking i helgene, og siden vi bare får snakket på skolen. 

   

  Dette var en hyggelig tur ut, og det må vi gjøre oftere! 

   

  Har du noen gang spist på Zupperia? 

  Drømmer meg bort

  Jeg er egentlig den type person som helst vil oppleve mest mulig i løpet av sitt liv. Jeg vil reise verdens rundt sammen med de som betyr mest for meg. Nå når kulden er kommet angrer jeg littegranne på valget mitt om å studere rett etter videregående. Hadde jeg tatt meg et friår og spart litt mer penger tidligere, kunne jeg opplevd litt før jeg igjen ble stengt inne i samme situasjon som en fattig student. Jeg har aldri vært populær nok til å reise på sydenturer med en kul gjeng, med tanke på hvor få venner jeg hadde og jeg har aldri hatt penger til det heller for det er jo svindyrt.  I den siste tiden har jeg sittet og drømt meg bort på forskjellige reise sider, der jeg fant masse restplasser til veldig lite penger. Noe jeg godt kunne tenkt meg. Å reise til varmere strøk og oppleve det alle nordmenn snakker om. Det er utrolig mange steder jeg har lyst å reise til, men det jeg drømmer mest om akkurat nå er Spania. Jeg kjenner så mange som heller jobber dette året, og det gjør meg deprimert fordi jeg må heller sitte og lese dagene lang. 

  Det finnes selvfølgelig positive sider av studiene, man må bare vente 3-5 år, og få seg en skikkelig god jobb. Da tjener man bedre enn de som droppet studiene og gikk rett ut i jobb. Det er da jeg kan begynne å reise rundt og oppleve masse sammen med min kjære og mine venner, om jeg ikke får meg barn da, noe jeg ikke har planer om helt enda. 

  Selv om jeg er student prøver jeg å spare mest mulig, for å faktisk kunne oppleve noe andre steder enn kalde Norge når sommeren nærmer seg med store skritt. 

   

  Har du planer om å dra til syden i sommer? 

  Pleier du å drømme deg bort også?

  Deilig helg

  Helgen er ikke over enda men jeg skal ikke så mye i morgen så det er ingenting å skirve om. På torsdagen var jeg på back2school party, som var utrolig gøy med tanke på hvor mange kjente jeg traff på og fikk snakket med i løpet av kvelden før jeg ganske tidlig gikk hjem og la meg. Fredagen tilbrakte jeg bare hjemme med "Making a murderer" på tven siden alle har snakket så mye om den serien. For dem som fortsatt ikke har sett den handler den om en stor sak i USA der en mann slapp ut av fengselet etter nesten 18 år, etter de fant ut at han var uskyldig. Det er ikke selve frikjenningen eller utfallet som er spennende men hvor lett mennesker kan manipulere forskjellige ting som foregår der. 


  Dagen i dag begynte med å chille på sofaen med boysa og se siste episoden av serien, før jeg skulle på jobb. 

  Nå sitter jeg hos foreldrene mine, som har noen venner på besøk og føler meg utrolig usosial, så jeg må nesten legge fra meg macen og snakke litt med dem, i forhold til at det er så sjeldent jeg er her. 

   

  Har du sett "Making a murderer"? 

  Håper alle får en fin lørdagskveld!

  Eyebrows on fleek

  Dette har jeg ventet lenge på, før gjorde jeg det alltid selv hjemme, men jeg føler ikke jeg er flink nok til å gjøre det selv. Jeg har heller ikke råd til å fikse øyebrynene mine hos noen andre, siden det koster en del penger. Nå har jeg heldigvis funnet en som bor 7 min unna meg og gjør det privat hjemme, for en billig penge. Jeg må nesten skryte litt fordi hun var utrolig dyktig og det er ikke akkurat det man forventer til en så lav pris som jeg betalte. Nå har endelig brynene mine fått noe form og jeg fikk med meg en olje som skal hjelpe på hårvekst, siden mine øyebryns hår er såpass tynne og brynene mine ikke er fine nok uten farging. Denne oljen skal brukes i flere uker for å se resultater, og kan også brukes på øyenvippene der den funker enda bedre.   Bildekvaliteten er dårlig, men man ser hvor lite synlig og hvor ødelagt øyenbrynene mine egentlig er. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og henne skal jeg absolutt gå til flere ganger. Fra nå av skal jeg også slutte å prøve å fikse på brynene selv i tilfelle jeg ødelegger dem enda mer med å nappe eller feil.   Fikser du øyenbrynene dine selv?

  the perfect nude

  Jeg har lenge vært ute etter den perfekte nude fargen til leppene mine, noe som ikke var særlig enkelt. Den perfekte fargen skal være så naturlig så mulig samtidig som den skal være synlig. Siden jeg er en fattig student har jeg ikke råd til å kjøpe noe leppestifter fra Mac, som helt sikkert har flere av sånne fine farger. 

  Den leppestiften jeg kjøpte var overraskende billig og ikke minst veldig fin på, selv om jeg kunne ønske den var matt. Leppestiften jeg har kjøpt er fra Viva la Diva - 53 Nude Beige og er absolutt helt nydelig.

   
  Hadde jeg hatt råd ville jeg sikkert kjøpt en leppestift i matt fra Mac som hadde vært enda finere, men denne er faktisk finere enn forventet og jeg er virkelig fornøyd med at jeg klarte å finne en leppestift til en så billig penge. 

   

  Har du en leppestift du er avhengig av? 

  Hva synes du om nude farger? 

  Roadtrip til Stavanger

  Jeg har alltid likt å dra på biltur og når jeg på fredag fikk forespørsel om å bli med til Stavanger for å lede kampen til bsketball laget jeg trente før ble jeg gjerne med. Det pleier jo egentlig ikke å skje så mye på søndager så istedenfor å sitte med bøkene hele dagen måtte jeg opp før halv syv for å komme oss avgårde.

  Vi tapte dessverre begge kampene vi spilte men vi koste oss masse selv om. Vi er ikke noe dårlige tapere kan man si! 

  Det har blitt mange timer i bilen med 15 åringer og det blir fort slitsomt å sitte i en full bil. Heldigvis har tiden gått kjempe fort og det ikke er lenge igjen til vi er hjemme! 

  I morgen begynner skolen igjen, så jeg må nesten legge meg når vi kommer hjem. I morgen flytter endelig bestevennen min til sentrum så vi får henge sammen mye mer enn det vi har gjort til nå, når han har bodd et stykke unna. 

   

  Hva har du gjort i dag?

  Håper alle har hatt en fin helg! 

  New in

  Til jul fikk jeg en genser som ikke helt var slik jeg ønsket meg samtidig som den var litt for stor. I dette tilfellet måtte jeg bare bytte den i noe jeg likte bedre og noe jeg ville gått med så i går tok jeg meg en tur på Bik Bok, som genseren jeg fikk var fra og fant noe som passet meg perfekt. Jeg fant meg en genser som er ganske populær i det siste, dessverre var det tomt for størrelsen min i de nøytrale fargene jeg helst går med, men den jeg kjøpte var også utrolig fin. 


  Jeg pleier egentlig ikke å shoppe så mye på BikBok men denne genseren måtte jeg bare ha. Som en fattig student er det veldig deilig å få noe nytt i klesskapet av og til. 

   

  Har du måttet bytte noen av julegavene du fikk?

  nytt år, nye muligheter?

  Da har det seg sånn at jeg rett og slett har vært for giddeløs til å blogge, jeg har jo tross alt hatt ferie og det har vært ganske stille på bloggen i den perioden. Jeg hadde nok ikke hatt noe å blogge om heller, fordi jeg syns det er så kjedelig å lese/ skrive om de samme tingene alle andre blogger om som julaften, den deilige ferien de har hatt gjerne i syden så alle skal misunne dem, nyttårsaften og ikke minst nyttårsforsetter. 

  Min ferie har vært relativt kjedelig i forhold til andre sine, bortsett fra at jeg lærte meg å stå på ski og falt alt for mye så jeg har blåmerker og og gangsperr over hele kroppen.

  Nå når 2016 er begynt har jeg tenkt jeg skulle fokusere litt mer på bloggen enn det jeg har gjort tidligere. Selv om det er masse andre ting som skole, trening og jobb jeg må fokusere på skal bloggen oppdateres oftere og bildene skal bli bedre nå når jeg har fått meg nytt kamera. 

  Jeg har nesten hatt en måned ferie og det har vært utrolig deilig og jeg trengte det, men når er det snart på tide å komme seg på skolen igjen, jeg er blitt lei av å ha fri og ikke gjøre noe fornuftig ut av dagene. Jeg er en type person som liker å være opptatt og heller ha en eller to dager fri i helgene for å slappe av, men en hel måned?! Heldigvis skal jeg på jobb i dag og endelig få gjøre noe mer enn å bare chille. På mandag begynner skolen og jeg er så motivert nå at jeg tror jeg kommer til å lese alle pensumbøkene første uken, haha. 

  Jeg har forresten to nyttårsforsett som er å trene mer og spise mindre godteri/sukker. Frem til nå har jeg vært overraskende flink og ikke spist noe sukker siden nyttår. Jeg har bare trent en gang men det er bare smertefult nå når jeg har vondt over alt, spesielt i ryggen og magen etter treningen. 

   

  Håper alle har hatt en fin ferie og feiret med måte! 

  Hvordan har din ferie vært? Har du noe nyttårsforsetter?

  hits